Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση – Ποιά είναι η σημασία του χλωριούχου ασβεστίου στην τυροκόμηση? Δείτε τί θα πρέπει οπωσδήποτε εσείς να γνωρίζετε πριν προσθέσετε χλωριούχο ασβέστιο στο γάλα τυροκόμησης
Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση
Ας ξεκινήσουμε από την αρχή!
Για να δούμε.
Τί είναι το χλωριούχο ασβέστιο?
Πόση είναι η διαλυτότητά του χλωριούχου ασβεστίου στο νερό?
Τί γίνεται όταν, εγώ προσθέτω χλωριούχο ασβέστιο στο νερό?
Σε τί μορφή διατίθεται το χλωριούχο ασβέστιο στο εμπόριο?
Τί θα πρέπει εγώ να ξέρω για την στερεή και τί θα πρέπει εγώ να ξέρω για την υγρή μορφή του χλωριούχου ασβεστίου?
Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση – Θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις όπως οι ακόλουθες
Σε ποιό στάδιο, της τυροκόμησης, εγώ προσθέτω το χλωριούχο ασβέστιο στο γάλα?
Πόση ποσότητα χλωριούχου ασβεστίου θα πρέπει να προσθέσω, στο αγελαδινό γάλα?
Πόση ποσότητα χλωριούχου ασβεστίου θα πρέπει να προσθέσω, στο γίδινο γάλα?
Τί γίνεται όταν, εγώ προσθέτω μεγάλες ποσότητες χλωριούχου ασβεστίου, στο γάλα τυροκόμησης?
Με ποιό τρόπο το χλωριούχο ασβέστιο επηρεάζει το τυρόπηγμα?
Χρησιμοποιώ το χλωριούχο ασβέστιο και όταν, εγώ φτιάχνω άλμη?
Τί θα πρέπει οπωσδήποτε εγώ να προσέχω για την καθαρότητα (purity) του χλωριούχου ασβεστίου, το οποίο χρησιμοποιείται στην τυροκόμηση?
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Δείτε περισσότερα:
Influence on the addition of calcium chloride to milk on the cheese yield. Wolfschoon-Pombo, A. F. 1997. Int. Dairy J. 7:249–254.
The role of Ca equilibrium on the functional properties of cheese: a review. Lee, M.R.; Lee, W.J. Korean J. Food Sci. Anim. Resourc., v.29, p.545-549, 2009
Calcium: A key factor in controlling cheese functionality. Johnson, M.E.; Lucey, J.A. Australian J. Dairy Technolog., v.61, p.147-153, 2006
Effect of insoluble calcium concentration on rennet coagulation properties of milk. Choi, J., D. S. Horne, and J. A. Lucey. 2007. J. Dairy Sci. 90:2612–2623.
Effect of calcium on the miner-als retention and cheesemaking parameters of milk. Solorza, F. J., and A. E. Bell. 1998. Int. J. Dairy Technol. 51:37–43
Facebook Comments