Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε
Featured Video Play Icon

Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση  – Ποιά είναι η σημασία του χλωριούχου ασβεστίου στην τυροκόμηση? Δείτε τί θα πρέπει οπωσδήποτε εσείς να γνωρίζετε πριν προσθέσετε χλωριούχο ασβέστιο στο γάλα τυροκόμησης

Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή!

Για να δούμε.

Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε
Πόση ποσότητα χλωριούχου ασβεστίου εγώ θα πρέπει να προσθέσω στο γάλα τυροκόμησης?

Τί είναι το χλωριούχο ασβέστιο?

Πόση είναι η διαλυτότητά του χλωριούχου ασβεστίου στο νερό?

Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε
Ποιό συστατικό θα προσθέσω, αρχικά, στο γάλα? Θα προσθέσω πρώτα το χλωριούχο ασβέστιο και μετά θα προσθέσω την πυτιά? Ή θα πρέπει να προσθέσω την πυτιά πριν το χλωριούχο αβέστιο?

Τί γίνεται όταν, εγώ προσθέτω χλωριούχο ασβέστιο στο νερό?

Σε τί μορφή διατίθεται το χλωριούχο ασβέστιο στο εμπόριο?

Τί θα πρέπει εγώ να ξέρω για την στερεή και τί θα πρέπει εγώ να ξέρω για την υγρή μορφή του χλωριούχου ασβεστίου?

Ποιό συστατικό θα προσθέσω αρχικά? Θα προσθέσω πρώτα το χλωριούχο ασβέστιο και μετά θα προσθέσω την καλλιέργεια εκκίνησης (starter cultures)? Ή θα πρέπει να προσθέσω την καλλιέργεια εκκίνησης πριν το χλωριούχο αβέστιο?

Δείτε: 12 πράγματα πού πρέπει να οπωσδήποτε να γνωρίζετε πριν προσθέσετε χλωριούχο ασβέστιο στο γάλα τυροκόμησης

Χλωριούχο ασβέστιο στην τυροκόμηση – Θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις όπως οι ακόλουθες

Σε ποιό στάδιο, της τυροκόμησης, εγώ προσθέτω το χλωριούχο ασβέστιο στο γάλα?

Η τιμή pH την οποία έχει το γάλα τυροκόμησης θα επηρεάσει την ποσότητα του χλωριούχου ασβεστίου την οποία εγώ θα προσθέσω?

Πόση ποσότητα χλωριούχου ασβεστίου θα πρέπει να προσθέσω, στο αγελαδινό γάλα?

Πόση ποσότητα χλωριούχου ασβεστίου θα πρέπει να προσθέσω, στο γίδινο γάλα?

Τί γίνεται όταν, εγώ  προσθέτω μεγάλες ποσότητες χλωριούχου ασβεστίου, στο γάλα τυροκόμησης?

Σχηματική απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο το ασβέστιο ενισχύει το 3 σδιάστατο δίκτυο των καζεϊνών του γάλακτος. Η προσθήκη του χλωριούχου ασβεστίου θα πρέπει να γίνει ακόμα και όταν εγώ παρασκευάζω τυριά πλαθόμενης τυρομάζας (pasta filata)? Η προσθήκη του χλωριούχου ασβεστίου θα πρέπει να γίνει ακόμα και όταν εγώ παρασκευάζω τυριά τύπου Quark?

Με ποιό τρόπο το χλωριούχο ασβέστιο επηρεάζει το τυρόπηγμα?

Χρησιμοποιώ το χλωριούχο ασβέστιο και όταν, εγώ φτιάχνω άλμη?

Δείτε: ΤΟ BLOG ΜΑΣ — Προϊόντα με βάση το γάλα — Τυριά — Παρασκευή Τυριών – Πήξη Γάλακτος — Χλωριούχο Ασβέστιο

Τί θα πρέπει οπωσδήποτε εγώ να προσέχω για την καθαρότητα (purity) του χλωριούχου ασβεστίου, το οποίο χρησιμοποιείται στην τυροκόμηση?

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε περισσότερα:

Influence on the addition of calcium chloride to milk on the cheese yield. Wolfschoon-Pombo, A. F. 1997.  Int. Dairy J. 7:249–254.

The role of Ca equilibrium on the functional properties of cheese: a review. Lee, M.R.; Lee, W.J. Korean J. Food Sci. Anim. Resourc., v.29, p.545-549, 2009

Calcium: A key factor in controlling cheese functionality. Johnson, M.E.; Lucey, J.A. Australian J. Dairy Technolog., v.61, p.147-153, 2006

Effect of insoluble calcium concentration on rennet coagulation properties of milk. Choi, J., D. S. Horne, and J. A. Lucey. 2007.  J. Dairy Sci. 90:2612–2623.

Effect of calcium on the miner-als retention and cheesemaking parameters of milk. Solorza, F. J., and A. E. Bell. 1998.  Int. J. Dairy Technol. 51:37–43

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.