Δείτε την πραγματική θρεπτική αξία του γιαουρτιού – Τί θα πρέπει εγώ να ξέρω για τα επιδόρπια του γιαουρτιού
Ποιά είναι πραγματικά η αξία του γιαουρτιού – Τί είδος γιαούρτι να διαλέξω?
Πολλοί, καταναλωτές, στέκονται, μπροστά, από τα ράφια, των γαλακτοκομικών προϊόντων, προσπαθώντας να επιλέξουν, το κατάλληλο γιαούρτι.
Τί είδους γιαούρτι προτιμούν οι καταναλωτές?
Αυτοί, οι καταναλωτές θέλουν κάτι οικονομικό, ή, κάτι γευστικό?
Αυτοί, οι καταναλωτές ψάχνουν κάτι, με εντυπωσιακή συσκευασία, ή, μήπως, κάτι με υψηλή θρεπτική αξία?
Η αξία του γιαουρτιού
Πολλοί, από εμάς, θεωρούμε ότι, η αξία του γιαουρτιού περιορίζεται, στις πρωτεΐνες, στο ασβέστιο, ή στις βιταμίνες, τις οποίες, αυτό, το γιαούρτι περιέχει.
Όμως, η δύναμη, του γιαουρτιού βρίσκεται στην προβιοτική δράση του.
Το γιαούρτι περιέχει δύο ευεργετικά οξυγαλακτικά βακτήρια.
Δείτε: Γιαούρτι – Δύο αρχαίοι πιστοί φίλοι του ανθρώπου
Όταν, καταναλώνουμε γιαούρτι, αυτά, τα βακτήρια εγκαθίστανται στο εντερικό μας σύστημα.
Με τον τρόπο, αυτό, τα βακτήρια, αυτά, παρεμποδίζουν, την ανάπτυξη, παθογόνων μικροοργανισμών.
Τί γίνεται με τις τροφές πού έχουν υποβληθεί σε υψηλή θερμική επεξεργασία? – Δείτε την αξία του γιαουρτιού!
Τροφές, όπως, η πίτσα, το τοστ, το ψημένο κρέας, οι τηγανιτές πατάτες, το ψωμί, κ.α., κατά την παρασκευή τους, έχουν υποβληθεί σε υψηλή θερμική επεξεργασία.
Αυτή, η υψηλή θερμική επεξεργασία κατέστρεψε, τους όποιους, ωφέλμους μικροοργανισμούς περιείχαν, αυτές, οι τροφές.
Έτσι, λοιπόν, οι τροφές, αυτές, είναι, τώρα, ”νεκρές”.
Το γιαούρτι μας περιέχει, πάνω από, 10 εκατομμύρια ωφέλιμα βακτήρια, ανά γρ.
Έτσι, λοιπόν, εμείς θα πρέπει να καταναλώνουμε, αυτές, τις τροφές, μαζί με γιαούρτι.
Δείτε: Γιαούρτι, σπιτική χωριάτικη πίτα και φυσική άσκηση – Να η συνταγή για ευεξία και μακροβιότητα!
Ποιά είναι μια επιπλέον αξία του γιαουρτιού? Αποφεύγω την κατανάλωση αεριούχων αναψυκτικών!
Γενικά, υπάρχει η εντύπωση ότι, τρόφιμα τα οποία έχουν υποστεί υψηλή θερμική επεξεργασία, πρέπει να καταναλώνονται, παράλληλα, με αεριούχα αναψυκτικά.
Τα αεριούχα αναψυκτικά, περιέχουν, διοξείδιο του άνθρακα, έχουν χαμηλή τιμή pH, και βοηθούν την χώνεψη.
Παρόλα, αυτά, πολλοί, από εμάς, θέλουμε να αποφύγουμε, αυτά, τα αεριούχα αναψυκτικά.
Το γιαούρτι, το οποίο χαρακτηρίζεται, από υψηλή τιμή οξύτητας, αποτελεί την λύση.
Απλά, δοκιμάστε, όλα, εκείνα, τα τρόφιμα, τα οποία σας δημιουργούν, την τάση, για αεριούχα αναψυκτικά, με, ένα ισχυρώς, όξινο γιαούρτι.
Ειδικά, όσοι, από εσάς έχετε εθιστεί, στα αεριούχα αναψυκτικά, μην περιμένετε άλλο.
Προσέξτε τον εαυτό σας.
Κάντε την αλλαγή, και πείτε ΝΑΙ στο γιαούρτι.
Δείτε το βίντεο: Ζυμωμένα τρόφιμα και Μικροβιακή Χλωρίδα του Εντέρου – Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
Φτιάξτε το δικό σας γιαούρτι
Φτιάξτε, τώρα, το τέλειο δικό σας γιαούρτι!
Δείτε: Φτιάχνω γιαούρτι με ομογενοποιημένο γάλα στο σπίτι
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Δείτε περισσότερα:
Yogurt as probiotic carrier food. Lourens-Hattingh, A., &Viljoen, B. C. (2001). International Dairy Journal, 11(1), 1-17.
The nutrition and health benefits of yoghurt. Mckinley, M. C. (2005). International journal of dairy technology, 58(1), 1-12.
Intestinal microflora: The role of yogurt in the equilibrium of the gut ecosystem. Bianchi-Salvadori, B., 1986. Int. J. Immunother., 11: 9-18.
Potentiality of probiotic yoghurt as a functional food – a review. Sarkar, S. (2019). Nutrition & Food Science, Vol. 49 No. 2, pp. 182-202.
Facebook Comments