Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τι θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!

πρωτοσέλιδο - Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τι θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας

Τί θα πρέπει να ξέρω πού θα πρέπει να προσέχω

Τι δουλειά κάνει ο Κορυφολόγος – Διαχωριστής Κρέμας γάλακτος
Μικρός κορυφολόγος γάλακτος. Μικρό μέγεθος, μικρό βάρος. Εμείς, (στο μέτρο που εξαρτάται από εμάς), ας φροντίσουμε να λειτουργεί και σωστά.

Ο Κορυφολόγος Γάλακτος ή Διαχωριστής Κρέμας ή Αποκορυφωτής, (cream separator), είναι ένα μηχάνημα, απαραίτητο, για όποιον θέλει να ασχοληθεί, με την επεξεργασία και την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ο Κορυφολόγος Γάλακτος αποκορυφώνει – διαχωρίζει το γάλα σε:

α) κρέμα γάλακτος και

β) άπαχο γάλα.

Από μία έξοδο εξέρχεται η κρέμα, και από την άλλη έξοδο εξέρχεται το άπαχο γάλα.

Δείτε: Κορυφολόγος γάλακτος – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος

Οι μικροί κορυφολόγοι γάλακτος και διαχωριστές κρέμας εμφανίζουν πολλά πλεονεκτήματα.

Δείτε: Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος – Διαχωριστές Κρέμας – 6 σημαντικοί λόγοι για να τους επιλέξω

Παρόλο, λοιπόν, πού κερδίζουν το ενδιαφέρον, χρειάζεται προσοχή στην λειτουργία τους.

Για να δούμε εν συντομία τί θα πρέπει να ξέρω και τι να προσέχω.

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Να δώσω έμφαση στον καθαρισμό
Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τι θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!
Ο συχνός, και σωστός καθαρισμός θα αυξήσει την διάρκεια ζωής του μικρού κορυφολόγου μας. Πριν θέσουμε σε λειτουργία το μηχάνημα, απαιτείται να δούμε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης.

Προσέχουμε, έτσι ώστε, όλα τα τμήματα του μηχανήματος, να είναι καθαρά, πριν τα συνδέσουμε (συναρμολογήσουμε).

Για αυτό, φροντίζουμε να τα πλένουμε, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και σαπούνι, ή άλλο απορρυπαντικό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποκορύφωσης.

Με τον επιμελή καθορισμό, θα αποφύγουμε το προοδευτικό φράξιμο των οπών.

Ακολούθως, θα ελαχιστοποιήσουμε την μείωση της αποτελεσματικότητας του κορυφολόγου μας.

Το ηλεκτρικό μοτέρ και όλα τα ηλεκτρικά μέρη δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με νερό.

Εάν το γάλα ή η κρέμα παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα, θα σχηματίσουν κρούστα στις επιφάνειες.

Προσοχή! Για την αφαίρεση αυτής της κρούστας μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα καθαρισμού.

Ειδικά, οι γαλβανωμένες επιφάνειες των περιστρεφόμενων δίσκων μπορεί να φθαρούν σημαντικά.

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Το γάλα πού εισέρχεται να είναι ελαφρώς ζεστό
Να θυμόμαστε: α) Το γάλα να είναι ζεστό και β) θα ανοίξουμε την τάπα μόνον όταν το μηχάνημα αποκτήσει την σωστή ταχύτητα περιστροφής.

Το γάλα πού θέλουμε να αποκορυφώσουμε πρέπει να έχει θερμοκρασία περίπου 35°C, (35° – 40°C).

Ο διαχωρισμός του γάλακτος, δεν θα γίνει αποτελεσματικά, όταν η θερμοκρασία του είναι κάτω από τους 30°C.

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Θα ανοίξω την τάπα μόνον όταν το μηχάνημα αποκτήσει την σωστή ταχύτητα περιστροφής

Αφού σιγουρευτούμε ότι η τάπα εισόδου είναι κλειστή, ρίχνουμε το γάλα μας στο δοχείο εισόδου στο πάνω μέρος του κορυφολόγου.

Περιμένουμε κάποιο χρονικό διάστημα, (ορίζεται από τον κατασκευαστή), ώστε το μηχάνημα να αποκτήσει την σωστή ταχύτητα περιστροφής και μετά ανοίγουμε την τάπα εισόδου.

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Σταματάμε και καθαρίζουμε!

Θα πρέπει να σταματάμε την λειτουργία του κορυφολόγου μας κάθε 30 λεπτά και να καθαρίζουμε τα εξαρτήματα του χώρου του τυμπάνου.

Σε διάφορα μοντέλα, προτείνεται, ο καθαρισμός να γίνεται κάθε 20 -25 λίτρα γάλακτος.

Εάν αμελούμε να το κάνουμε, θα περιορισθεί η αποτελεσματικότητα του μηχανήματος.

Δείτε το βίντεο: Πώς δουλεύω σωστά τον μικρό κορυφολόγο – Δείτε πώς αποκορυφώνω σωστά το γάλα μου

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Πώς θα πάρω την κρέμα πού θέλω
Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Τι θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε πριν τους θέσετε σε λειτουργία!
Στην συσκευασία κάθε μικρού κορυφολόγου εμπεριέχεται και ειδικό κλειδί με την βοήθεια του οποίου μπορούμε να ρυθμίζουμε την περιεκτικότητα σε λιπαρά της κρέμας.

Κάθε μικρός κορυφολόγος, φέρει μια βίδα, μέσω της οποίας, μπορούμε να ρυθμίσουμε την περιεκτικότητα σε λιπαρά της εξερχόμενης κρέμας.

Έστω, λοιπόν, ότι την στιγμή πού πρωτολειτούργησα τον κορυφολόγο, αυτός μου έδινε μια κρέμα με π.χ., 10% σε λιπαρά.

Εάν, εγώ, θέλω μια κρέμα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, π.χ., 15%, 20%, 40%, κ.ο.κ., θα πρέπει να στρέψω αυτήν την βίδα ρύθμισης προς τα δεξιά, (φορά του ρολογιού).

Εάν, αντίστοιχα, θέλω μια κρέμα με μικρότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, π.χ., έχω 40% και θέλω να πάρω 30%, τότε θα πρέπει να στρέψω αυτήν την βίδα ρύθμισης προς τα αριστερά, (αντίθετη από την φορά του ρολογιού).

Δείτε το βίντεο: Αγορά μικρού κορυφολόγου γάλακτος ? Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρω!

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Πού θα μάθω όλες τις λεπτομέρειες?

Κάθε κατασκευαστής, μαζί με το μηχάνημα, παρέχει και εγχειρίδιο χρήσης, στο οποίο παρουσιάζονται όλες οι λεπτομέρειες για την λειτουργία του, για τους όρους εγγύησης, πολιτικές επιστροφής, κ.λ.π.

Δείτε: Εγχειρίδια χρήσης για τα μοντέλα Motor Sich

 Δείτε: Εγχειρίδια χρήσης για τα μοντέλα Milky

Μικροί Κορυφολόγοι Γάλακτος και Διαχωριστές Κρέμας – Από πού να τους αγοράσω?

Διαθέτουμε μικρούς κορυφολόγους γάλακτος σε πλήρως ανταγωνιστικές τιμές.

Επιπλέον, φέρνουμε την παραγγελία, ακριβώς στην πόρτα σας.

Σας καλούμε να συγκρίνετε τις τιμές μας με οποιονδήποτε άλλο προμηθευτή.

Η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η αξιοπιστία μας, προβάλλεται και αξιολογείται καθημερινά, από εσάς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιλέξτε και παραγγείλτε τον Κορυφολόγο Γάλακτος που επιθυμείτε.

Δείτε ΕΔΩ τους κορυφολόγους πού διαθέτουμε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία

Καλέστε μας 6977369718

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *