Τί είναι το δίκτυο συνεργασιών και συναλλαγών στον τομέα της Οικοτεχνικής Παρασκευής Γαλακτοκομικών
Δίκτυο συνεργασιών Οικοτεχνικής Παρασκευής Γαλακτοκομικών – Γιατί υπάρχει ανάγκη για την δημιουργία τέτοιου δικτύου?
Στη χώρα μας έχει δοθεί ”έμφαση” στην προώθηση της Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας.
Πράγματι, πολυάριθμες σχολές, κέντρα κατάρτισης, δημόσια και ιδιωτικά, διαπραγματεύονται το αντικείμενο της παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων.
Βέβαια, όλα αυτά, τα εκπαιδευτικά κέντρα φαίνεται να λειτουργούν με όρους παρελθόντος.
Ατελείωτες παθογένειες στον χώρο της εκπαίδευσης και της αξιολόγησης, στερούν την δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να εκπαιδευτούν, ουσιαστικά, και να γίνουν ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια Αγορά.
Από την άλλη μεριά, στην σημερινή, ελληνική πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχειώδες δίκτυο ανταλλαγής, εμπειριών, και πληροφοριών.
Όμως, οι διαθέσεις και οι ανησυχίες των ενδιαφερομένων δείχνουν ότι, υπάρχει έκδηλη ανάγκη για την δημιουργία τέτοιου (τέτοιων) δικτύων.
Πολλοί παραγωγοί πρώτων υλών και παρασκευαστές (νυν ή wanna be) εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον, για ζητήματα όπως:
— Πού θα βρεθεί εξαιρετικής ποιότητας ΝΩΠΟ αιγοπρόβειο γάλα?
— Υπάρχει Αγορά να διατεθεί το ΝΩΠΟ αιγοπρόβειο γάλα σε υψηλή τιμή?
— Πού θα βρεθεί αγορά για υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα, σε Ελλάδα και εξωτερικό?
— Πού θα βρεθούν ιδιαίτερες γαλακτοκομικές καλλιέργειες εκκίνησης? Υπάρχουν στο εξωτερικό? Με ποιό τρόπο εμείς θα προμηθευτούμε, αυτές, τις καλλιέργειες?
— Πού θα βρώ την παλιά παραδοσιακή πυτιά ώστε, εγώ να φτιάξω ιδιαίτερα τυριά?
— Θέλω να αγοράσω / πουλήσω μεταχειρισμένο εξοπλισμό τυροκομείου – Πού? Ποιός? Πόσο?
Και πολλά, πολλά άλλα!
Δίκτυο συνεργασιών και συναλλαγών στον τομέα της Οικοτεχνικής Παρασκευής Γαλακτοκομικών
Η επιτυχία θα εξαρτηθεί από εμάς τους ίδιους
Η ανταγωνιστικότητα και η προσαρμογή σε μια, συνεχώς, μεταβαλλόμενη Αγορά, απαιτεί πολλές δεξιότητες, αλλά, και συνεργασίες.
Για να μπορέσουμε να ωφεληθούμε πραγματικά, εμείς θα πρέπει να γίνουμε κοινωνοί μιας γενικότερης ιδέας του sharing economy.
Η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασιών, και συναλλαγών, εμάς θα μάς βοηθήσει, έτσι ώστε, εμείς να προσαρμοστούμε καλύτερα στις προκλήσεις της Νέας Πραγματικότητας.
Ο στόχος μας είναι να συνδέσουμε τις ανάγκες της Αγοράς με την παραγωγή.
Εμείς θα ανταλλάσσουμε εμπειρίες για ότι αφορά την Οικοτεχνική Παρασκευή Γαλακτοκομικών Προϊόντων.
Εμείς θα μιλάμε για το πώς ”δουλεύουν” συγκεκριμένες καλλιέργειες εκκίνησης, για το πώς ”δουλεύουν” συγκεκριμένες πυτιές.
Δείτε: Το blog μας — Τυριά — Παρασκευή Τυριών — Πήξη γάλακτος — Πυτιά
Δείτε: Το blog μας — Καλλιέργειες Γαλακτοκομικών
Θα μοιραζόμαστε εμπειρίες για τους διαφορετικούς τρόπους παρασκευής των τυριών.
Θα προωθήσουμε την δοκιμή νέων προϊόντων, τα οποία χρησιμοποιούνται σε οικοτεχνικά τυροκομεία, του εξωτερικού.
Θα προβάλλουμε, θα διαφημίζουμε τα γαλακτοκομικά μας, αλλά και γενικότερα την ΔΟΥΛΕΙΑ μας.
Δείτε: Δείτε γιατί πρέπει να ξεκινήσετε να ασχολείστε με την Οικιακή Παρασκευή Ζυμωμένων Γαλάτων
Θα αγοράζουμε ή θα πουλούμε εξοπλισμό και εργαλεία.
Με Εμπιστοσύνη και Σοβαρότητα.
Δίκτυο συνεργασιών Οικοτεχνικής Παρασκευής Γαλακτοκομικών – Πείτε μας για τις ανάγκες σας
Στο email: thanasis_kouris@hotmail.com
Πείτε μας ποιοί είστε και σε ποιά περιοχή εσεί; δραστηριοποιήστε.
Τί ψάχνετε να βρείτε και τί προϊόντα ή υπηρεσίες επιθυμείτε να διαθέσετε.
Θα επεξεργαστούμε και θα κατηγοριοποιήσουμε τα θέματα, και θα φτιάξουμε μια πλατφόρμα, στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος θα βρίσκει αυτό πού θέλει.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Καλησπερα απο χανια κρητης
Πολυ καλη η δουλεια σας και αυτο που κανετε
Δυστιχος ειμαστε σε πολα πραγματα δυσκολα (γενικα)
1)Καλειεργεις
2)Αδιοδοτησης μικρον οικιακον τυροκομιων και σταυλον
Γειά σου φίλε Χρήστο. Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία. Η Κρήτη είναι σίγουρα ένα μέρος πού θα επισκεφθώ, ώστε να μιλήσω με παραγωγούς και οικοτέχνες. Σου εύχομαι Χρόνια Πολλά για αύριο και Καλές Γιορτές.