Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Αγορά Οικιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης DVS – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρω ?

πρωτοσέλιδο - Αγορά Οικιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης DVS – Τι θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρω ?
Featured Video Play Icon

Αγορά Οικιακή Μικροβιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης – Τί θα πρέπει εγώ να ξέρω όταν χρησιμοποιώ καλλιέργεια γάλακτος για οικιακή χρήση

Αγορά Οικιακή Μικροβιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης – Ναι, αλλά, τί είναι η καλλιέργεια των τυροκομικών ?

Με πολύ απλά λόγια, γαλακτοκομική καλλιέργεια ή καλλιέργεια εκκίνησης (starter cultures) είναι ένα προκαθορισμένο μείγμα διαφόρων ειδών μικροοργανισμών.

Οι μικροοργανισμοί, αυτοί, αποτελούνται από ποικίλα, πλην, όμως, συγκεκριμένα είδη, τα οποία, έχουν επιλεγεί, ώστε, να επιτελέσουν συγκεκριμένες ζυμώσεις.

Στις ζυμώσεις, αυτές, η λακτόζη, του γάλακτος καταναλώνεται, και, παράγεται, κυρίως, γαλακτικό οξύ.

Αγορά Οικιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης DVS – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρω ?
Οικιακή καλλιέργεια τυροκομίας. Κάθε φακελάκι περιέχει ”σκόνη”. Η ”σκόνη” αυτή αποτελεί την Μαγιά μας. Η Μαγιά είναι μικροοργανισμοί, οι οποίοι βρίσκονται σε λήθαργο, μέσα στο φακελάκι.

Δείτε: Τί θα πρέπει να ξέρω για τις καλλιέργειες εκκίνησης (starter cultures) στα γαλακτοκομικά προϊόντα?

Αγορά Οικιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης – Τί είναι η Οικιακή Καλλιέργεια τυροκομίας ?

Η καλλιέργεια, των γαλακτοκομικών, για οικιακή χρήση, διατίθεται σε συσκευασίες, οι οποίες ανταποκρίνονται, σε πολύ μικρές ποσότητες γάλακτος.

Δηλαδή?

Κεφίρ του εμπορίου. Αυτό, το ποτό κέφίρ, παρασκευάζεται με καλλιέργειες εκκίνησης DVS. Γιατί, λοιπόν, να μην παρασκευάσω το δικό μου σπιτικό ποτό κεφίρ χρησιμοποιώντας οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης με την μορφή DVS?

Για πόσο μικρές ποσότητες γάλακτος ανταποκρίνονται αυτές οι καλλιέργειες των γαλακτοκομικών ?

Εσείς υπολογίστε για 1 με 5, το πολύ για 10 λίτρα γάλα.

Συμφώνως, οι καλλιέργειες, των γαλακτοκομικών, για οικιακή χρήση, απευθύνονται σε οικιακούς παρασκευαστές.

Μην ξεχνάμε!

Αγορά Οικιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης DVS – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρω ?
Μπορούμε να ρίξουμε, απευθείας, το περιεχόμενο από το φακελάκι στην κατσαρόλα μας.

Ένας οικιακός παρασκευαστής, μπορεί να χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικά ποιοτικό γάλα.

Αυτός, ο παρασκευαστής, μπορεί, επίσης, να πειραματίζεται ποικιλοτρόπως, και, τελικά, αυτός, ο οικιακός παρασκευαστής μπορεί να φτιάχνει εξαιρετικά προϊόντα.

Δείτε: Φτιάχνω τα δικά μου γαλακτοκομικά χρησιμοποιώντας Οικιακή Καλλιέργεια Τυροκομίας DVS

Αγορά Οικιακή Μικροβιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης – Πού εγώ θα ωφεληθώ?
Καλλιέργεια εκκίνησης (starter cultures) για οικιακή χρήση. Η καλλιέργεια αυτή είναι κατάλληλη για την παρασκευή του ποτού κεφίρ. Η συσκευασία περιέχει 10 κάψουλες. Δείτε το τί περιέχει το εσωτερικό της κάψουλας. Αυτή η ΄΄σκόνη΄΄ είναι οι μικροοργανισμοί οι οποίοι βρίσκονται σε λήθαργο. Εμείς, απλά, ρίχνουμε το περεχόμενο της κάψουλας στο γάλα.

Η χρήση, της γαλακτοκομικής καλλιέργειας, για οικιακή χρήση, εμάς μπορεί να μας ωφελήσει σε πολλά επίπεδα.

Όπως?

1) Παραγωγή, αληθινά, υγιεινών προϊόντων, 2) δημιουργία νέων γεύσεων, 3) προσωπική έκφραση μέσω δημιουργικής ενασχόλησης, 4) απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων, κ.α.

Δείτε: Αγορά Οικιακή Καλλιέργεια Εκκίνησης DVS για Γαλακτοκομικά ? Να 6+1 σημαντικοί λόγοι

Αγορά Οικιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης DVS – Τί θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρω ?
Ή, εναλλακτικά, εμείς μεταφέρουμε, αρχικά, το περιεχόμενο, από το φακελάκι και το διαλύουμε  σε λίγο γάλα. Προσοχή! Θα πρέπει να φροντίσουμε έτσι ώστε, η διαλυτοποίηση να είναι αποτελεσματική. Δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν συσσωματώματα στο γάλα.
Αγορά Οικιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης – Πώς χρησιμοποιώ την γαλακτοκομική καλλιέργεια?

Ο τρόπος χρήσης, της καλλιέργειας, είναι πολύ απλός.

Απλά, εμείς ανοίγουμε το φακελάκι, και, ρίχνουμε το περιεχόμενό του, στο γάλα.

Στη συνέχεια, αναδεύουμε, αποτελεσματικά, το γάλα, ώστε, αυτή, η σκόνη, με τους μικροοργανισμούς, να διαλυτοποιηθεί πλήρως.

Εμείς μπορούμε να παρασκευάσουμε διάφορα ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες οικιακές καλλιέργειες εκκίνησης.

Πάντα, εμείς θα πρέπει να θυμόμαστε ότι:

Όταν πρόκειται, εμείς να φτιάξουμε ζυμωμένα γάλατα, (κεφίρ, ξινόγαλα, γιαούρτι, κ.α.), τότε:

Αρχικά, υποβάλλουμε, το γάλα,  σε υψηλή θερμική επεξεργασία, ώστε, εμείς να προωθήσουμε τις επιθυμητές ζυμώσεις, αλλά, και, να βελτιώσουμε τα ρεολογικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος.

Μην ξεχνάμε! Η θερμοκρασία της επώασης αποτελεί έναν καταλυτικό παράγοντα για την επιτυχία της ζύμωσης. Εμείς θα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Δείτε: 6 στόχοι τους οποίους πετυχαίνω με την έντονη θερμική επεξεργασία του γάλακτος

Στη συνέχεια, ψύχουμε, το γάλα, στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Δηλαδή, σε ποιά θερμοκρασία?

Οικιακή καλλιέργεια εκκίνησης (starter cultures) κατάλληλη για την παρασκευή του ποτού κεφίρ. Στην συσκευασία αναγράφονται τα είδη των εμπλεκομένων ειδών μικροοργανισμών.

Σε εκείνη την θερμοκρασία, η οποία αναφέρεται, στις οδηγίες παρασκευής.

Σε αυτήν, την συγκεκριμένη θερμοκρασία, εμείς ρίχνουμε, στο γάλα, το περιεχόμενο του φακέλου.

Αγορά Οικιακή Μικροβιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης – Πού αποθηκεύω την γαλακτοκομική καλλιέργεια? Για πόσο καιρό?

Οι οικιακές γαλακτοκομικές καλλιέργειες αποθηκεύονται σε συνθήκες ψύξης. Εκεί, αυτές, οι καλλιέργειες διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια τυπική γαλακτοκομική καλλιέργεια, για οικοτεχνική χρήση, διατηρείται σε συνθήκες ψύξης, ( δηλαδή στους 4°C), για 8 με 12 μήνες.

Στους -10°C, αυτή, η καλλιέργεια, μπορεί να διατηρηθεί για 18 με 24 μήνες.

Αγορά Οικιακή Μικροβιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης – Πόσους μικροοργανισμούς περιέχει η οικιακή γαλακτοκομική καλλιέργεια?
Οικιακές γαλακτοκομικές καλλιέργειες (starter cultures), για την παρασκευή προβιοτικού γιαουρτιού. Οι καλλιέργειες αυτές εκτός από το είδος Lactobacillus Bulgaricus, και το είδος Streptococcus Thermophilus, περιέχουν, επίσης, και το είδος Bifidobacterium bifidum, το είδος Bifidobacterium infantis, το είδος Bifidobacterium longum, το είδος Bifidobacterium breve, και το είδος Bifidobacterium adolesentis. Γιατί, λοιπόν, να αγοράσω τα ομολογουμένως υψηλού κόστους προβιοτικά προϊόντα του εμπορίου, όταν εγώ μπορώ να φτιάξω προβιοτικό γιαούρτι στο σπίτι?

Μια τυπική, οικοτεχνική γαλακτοκομική καλλιέργεια, περιέχει, τουλάχιστον, 1 δισεκατομμύριο (1 x 109), ωφέλιμους μικροοργανισμούς (Colony Forming Units), ανά γραμ.

Αγορά Οικιακή Μικροβιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης – Τιμή Οικιακή Καλλιέργεια Τυροκόμησης
Οι τιμές αγοράς, των οικιακών γαλακτοκομικών καλλιεργειών, δεν είναι υψηλές.

Η τιμή, μιας γαλακτοκομικής καλλιέργειας, ή καλλιέργεια εκκίνησης (starter cultures) για οικοτεχνική χρήση, παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις.

— 1. Η τιμή, μιας γαλακτοκομικής καλλιέργειας, ή καλλιέργεια εκκίνησης (starter cultures) για οικοτεχνική χρήση εξαρτάται από, την κατασκευάστρια εταιρεία,

— 2. Η τιμή, μιας γαλακτοκομικής καλλιέργειας, ή καλλιέργεια εκκίνησης (starter cultures) για οικοτεχνική χρήση εξαρτάται από το είδος των μικροοργανισμών, τους οποίους, αυτή η καλλιέργεια περιέχει (δηλαδή, τί είδους γαλακτοκομικά προϊόντα θα παρασκευαστούν από αυτήν την καλλιέργεια).

Η επώαση του γάλακτος για την παρασκευή του γιαουρτιού θα πρέπει να γίνει στους 42 με 43 °C.

Για παράδειγμα, η καλλιέργεια για γιαούρτι, κοστίζει λιγότερο, από, την καλλιέργεια για τυρί roquefort.

— 3. Η τιμή, μιας γαλακτοκομικής καλλιέργειας, ή καλλιέργεια εκκίνησης (starter cultures) για οικοτεχνική χρήση εξαρτάται από την συσκευασία, (δηλαδή, σε πόση ποσότητα γάλακτος, αυτή, η καλλιέργεια θα χρησιμοποιηθεί, σε 1, σε 2, σε 5 λίτρα?), κ.λ.π.

Αγορά Οικιακή Μικροβιακή Καλλιέργεια DVS για Γαλακτοκομικά – Γιατί να μάς προτιμήσετε

Διαθέτουμε μια σειρά από καλλιέργειες τυροκόμησης, για οικιακή χρήση, οι οποίες, σίγουρα, θα σας εντυπωσιάσουν.

Ερευνούμε, τόσο, τη παγκόσμια αγορά, όσο, και, τις επιστημονικές δημοσιεύσεις, και,…εσάς, σάς προσφέρουμε, εξαιρετικές, και ιδιαίτερες οικιακές γαλακτοκομικές καλλιέργειες.

Η τεχνογνωσία, η εμπειρία, και, η αξιοπιστία μας, προβάλλεται και αξιολογείται, καθημερινά, από εσάς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε όλες τις Οικιακές Καλλιέργειες ΕΔΩ.

Αγορά Οικιακή Μικροβιακή Καλλιέργεια Τυροκομίας DVS για Γαλακτοκομικά

Δείτε τις Καλλιέργειες για Γιαούρτι, ΕΔΩ.

Δείτε το βίντεο: Να 6+1 σημαντικοί λόγοι για να ξεκινήσετε τις Οικιακές Γαλακτοκομικές Καλλιέργειες

Δείτε τις Καλλιέργειες για Κεφίρ, ΕΔΩ.

Δείτε το βίντεο: Φτιάχνω γαλακτοκομικά, στο σπίτι, με Οικιακές Γαλακτοκομικές Καλλιέργειες DVS

Καλέστε μας

+30 6977369718

+357 99042377

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.